Faun butterfly rain forest gbohne/Flickr

De prijs van biodiversiteit

DHAKA – Wij mensen delen onze planeet niet alleen met een gamma aan andere soorten, waaronder planten, dieren en zelfs microben; we zijn om te overleven ook van ze afhankelijk.  Maar is het mogelijk om de economische waarde van natuurbescherming te bepalen?

Sommige mensen zullen bezwaar hebben tegen het idee een prijskaartje aan biodiversiteit te hangen, en zien de instandhouding ervan als een vanzelfsprekende opdracht. Maar ze zouden het er ongetwijfeld ook mee eens zijn dat het voorkomen van sterfte en lijden onder mensen, en iedereen van voedsel, water en onderwijs te voorzien van cruciaal belang is.

De realiteit is dat er simpelweg niet genoeg grondstoffen zijn om alles tegelijk te doen. Er moeten harde keuzes gemaakt worden. Gelukkig kan de economische wetenschap ons helpen vast te stellen hoe we het meeste kunnen bereiken met de hulpbronnen die we hebben.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/nr9cs0U/nl;