deutz1en_ Alexis RosenfeldGetty Images_coral reef bleaching Alexis Rosenfeld/Getty Images

We moeten de financiering van biodiversiteit bevorderen

WASHINGTON, DC – Als je beleidskeuzes wilt begrijpen, wordt wel gezegd dat je ʻde geldstromen moet volgen.ʼ Geïnspireerd door dat advies hebben wij van The Nature Conservancy (in samenwerking met het Paulson Institute en het Cornell Atkinson Center for Sustainability) berekend wat het zou kosten om de biodiversiteit te behouden – de verscheidenheid en overvloed van het leven op aarde.

We ontdekten dat de wereld (sinds 2019) 124-143 miljard dollar per jaar besteedt aan economische activiteiten die de natuur ten goede komen, maar veel meer aan activiteiten die de natuur beschadigen. Om de natuur te beschermen en vervolgens te beginnen met het herstel ervan, moeten we bovendien dringend een jaarlijkse financieringskloof van 598-824 miljard dollar dichten.

Die kloof heeft verwoestende gevolgen gehad. Aan het begin van dit decennium was de wereld er niet in geslaagd ook maar één van de Aichi-doelstellingen voor 2010, ʼs werelds blauwdruk voor het behoud van de biodiversiteit, te verwezenlijken. Nu is een nieuw plan in de maak. De afgelopen twee jaar hebben wetenschappers en regeringsfunctionarissen gewerkt aan een nieuw wereldwijd raamwerk van doelstellingen voor het beheer van de natuur tot 2030, dat moet worden goedgekeurd op de volgende conferentie van het Verdrag inzake Biologische Diversiteit van de Verenigde Naties (CBD COP15) in Kunming, China, waarvan het eerste deel nu gepland is voor oktober dit jaar.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/JyK9gNinl