Vaccinpioniers uit de opkomende landen

SEATTLE – Vaccins doen wonderen. Ze zorgen ervoor dat ziektes niet toe kunnen slaan, wat beter is dan ze erna te behandelen. Ze zijn ook relatief goedkoop en makkelijk naar mensen toe te brengen. Toch krijgen miljoenen kinderen ze niet. Dit is voor mij altijd ongelooflijk geweest. Toen we 15 jaar geleden de Gates Foundation begonnen namen we aan dat alle voor de hand liggende stappen al ondernomen waren en dat we achter de dure of nog niet bewezen oplossingen aan moesten gaan. Maar in de praktijk blijkt het bezorgen van basisvaccins nog steeds een van onze topprioriteiten.

Als ik vooruitkijk naar 2014 ben ik optimistischer dan ooit over de vooruitgang die we met de kracht van vaccins kunnen boeken om alle kinderen, waar ze ook leven, een gezonde start in het leven te geven. We hebben nieuwe fondsen van gulle donoren over de hele wereld. We ontwikkelen nieuwe en betere vaccins om kinderen tegen dodelijke ziektes te beschermen. En we vinden innovatieve manieren om ze af te leveren, vooral in moeilijk bereikbare gebieden.

Een van de meest opwindende ontwikkelingen in de mondiale beweging om alle kinderen toegang tot immunisatie te geven, en een die vaak over het hoofd gezien wordt, is de groeiende rol van vaccinleveranciers in opkomende landen. Landen als Brazilië, China en India hebben zelf met veel gezondheids- en ontwikkelingsuitdagingen te maken gehad en ze hebben een enorme vooruitgang geboekt. Nu gebruiken ze hun ervaring en technische capaciteiten om andere landen te helpen de zelfde vorderingen te maken.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/nsxkntN/nl;