gokrun1_Bernd von Jutrczenkapicture alliance via Getty Images_plane Bernd von Jutrczenkapicture alliance via Getty Images

Big Tech vliegt te veel

FUNAFUTI, TUVALU – Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het bedrijf tegen 2030 koolstofnegatief zal zijn. ʻDe wetenschap vertelt ons dat als we de uitstoot niet beperken en de temperaturen blijven stijgen,ʼ aldus het bedrijf op zijn officiële blog, ʻde resultaten catastrofaal zullen zijn.ʼ Microsoft verdient lof voor het publiekelijk bespreken van de klimaatcrisis, het transparant zijn over de eigen uitstoot van broeikasgassen en het op zijn minst beschikken over een soort plan om deze te verminderen.

Maar de olifant in de kamer is dat Microsoft een van de tien grootste afnemers is van commerciële vluchten in de Verenigde Staten. Vóór de pandemie, in het boekjaar 2019, waren de zakenreizen van het bedrijf alleen al goed voor 392,557 ton aan broeikasgasemissies.

Dat is veel meer dan wat mijn eilandstaat in de Stille Oceaan in een heel jaar uitstoot. Tuvalu staat bekend om zijn kwetsbaarheid voor de gevolgen van klimaatverandering. Wij dragen bijna niets bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, maar de gevolgen ervan treffen ons maandelijks of zelfs dagelijks.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/2mKo2Stnl