Garment workers in Bangladesh Jonathan Saruk/Getty Images

De vrouwen in de kledingindustrie van Bangladesh hebben hulp nodig

DHAKA – Vier decennia lang is de kledingsector de drijvende motor geweest achter de economie van Bangladesh. De sector heeft meer mensen aan het werk gezet dan enige andere bedrijfstak in het land. Met name vrouwen hebben van deze werkgelegenheidsgroei geprofiteerd, en vandaag de dag is een meerderheid van de vier miljoen werknemers in de bedrijfstak van het vrouwelijk geslacht.

Maar hoewel de textielsector vrouwen geld heeft opgeleverd en de patriarchale samenleving heeft uitgedaagd, heeft de economische empowerment geen grote verbetering gebracht als het gaat om de gendergelijkheid en het vrouwelijk welzijn. Integendeel, vrouwen met banen in de grootste bedrijfstak van Bangladesh lopen nu op twee fronten gevaar – thuis en op het werk.

Hoewel er veel is geschreven over de uitbuiting in de kledingindustrie, zijn er weinig gegevens over de gezondheids- en veiligheidsimplicaties voor vrouwen in deze sector. Onze organisatie, icddr,b (International Centre for Diarrhoeal Disease Research, Bangladesh), doet haar best om hier verandering in te brengen. In een reeks recente studies hebben we de gezondheids- en welzijnsproblemen – zowel lichamelijk als geestelijk – onderzocht waar vrouwen, die kleding maken die ze zichzelf nooit zullen kunnen veroorloven, mee worden geconfronteerd.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/qDtx9wenl