habeck2_Jens Büttnerpicture alliance via Getty Images_balticseawindfarm Jens Büttner/picture alliance via Getty Images

Hoe de landen rond de Oostzee Europa kunnen beschermen tegen het Russische energiewapen

KOPENHAGEN – Doordat Rusland energie gebruikt als een politiek en economisch wapen, bevinden de landen rond de Oostzee zich in de frontlinie van de internationale energiecrisis. Maar door de energiezekerheid te versterken, de Russische fossiele brandstoffen geleidelijk uit te bannen en onze offshore-windenergiecapaciteit in slechts acht jaar tijd te verzevenvoudigen, zullen de landen van de regio een sleutelrol spelen bij de bescherming van Europa tegen het Russische energiewapen.

Daarom kwamen deze week in Denemarken de voorzitter van de Europese Commissie, de EU-commissaris voor Energie, en de premiers, presidenten en ministers van Energie van Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken bijeen op de Baltic Sea Energy Security Summit.

Eeuwenlang is de Oostzee het toneel geweest van internationale conflicten en rivaliteit. Vandaag zijn onze acht landen echter lid van de Europese Unie, en zijn we de samenwerking op energiegebied aanzienlijk aan het uitbreiden.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/EVuTtLMnl