Farmers in Vietnam Hoang Dinh Nam/AFP/Getty Images

De toekomst van de landbouw in Azië

MANILA – Voor veel mensen in Azië zijn voedseltekorten iets uit een ver verleden. Maar nu de regio moeite heeft om een explosief groeiende bevolking te voeden, kunnen ze weer een pijnlijk levensfeit worden.

Azië is al 's werelds grootste voedselmarkt, en zijn bevolking zal naar verwachting in 2050 zijn toegenomen naar vijf miljard mensen – een groei van 900 miljoen. Door de uitdijende middenklasse zal de regio tussen nu en 2030 waarschijnlijk de helft van de wereldwijde stijging van de jaarlijkse rundvlees- en pluimveeconsumptie voor zijn rekening nemen en ruim drie kwart van de stijging van de visconsumptie. Tegen die tijd zal ruim 60% van de totale vraag naar granen in de ontwikkelingslanden uit Zuid- en Oost-Azië komen. Om gelijke tred te houden met deze toenemende vraag zal de voedselproductie met 60 à 70% moeten stijgen in vergelijking met tien jaar geleden.

Idealiter zouden de Aziatische boeren eenvoudigweg hun productie kunnen uitbreiden, maar daar zijn ze buitengewoon slecht voor uitgerust. Om voldoende voedsel te kunnen produceren, zal de landbouw in Azië een 21e-eeuwse transformatie moeten ondergaan.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/CBPXJTl/nl;

Handpicked to read next