Perspectief op een duurzame toekomst

NEW YORK – Secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties probeert de hele wereld te mobiliseren rond de grootste uitdaging van onze tijd: de duurzame ontwikkeling. Het is een oproep die de wereld ter harte moet nemen.

Het is niet langer goed genoeg als economieën eenvoudigweg groeien. We moeten ook een einde maken aan de extreme armoede, een doelstelling die tegen 2030 verwezenlijkt moet kunnen zijn. We moeten de economie zodanig inrichten dat het milieu wordt beschermd in plaats van verwoest. En we moeten een eerlijker verdeling van de welvaart bevorderen, in plaats van een samenleving die is verdeeld tussen extreem rijk en extreem arm.

We gebruiken de term 'duurzame ontwikkeling' juist om economische groei aan te duiden die een einde maakt aan de extreme armoede, de sociale coherentie bevordert en ecologisch gezond is. Helaas is de wereld de weg kwijtgeraakt.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/E7KEZnX/nl;