Aids candle lit memorial Manila NurPhoto/Getty Images

Een beter mondiaal raamwerk om een einde te maken aan AIDS

STOCKHOLM, GENÈVE – Deze week vieren we de geweldige vooruitgang die is geboekt in de strijd tegen HIV en AIDS. In veel landen met sterke gezondheidszorgsystemen is HIV niet langer een doodstraf, maar een chronische aandoening. En Afrika heeft een kritische mijlpaal bereikt: ieder jaar zijn er nu meer Afrikanen die een HIV-behandeling krijgen dan er geïnfecteerd worden.

Maar terwijl we dit feit vieren, moeten we ook de 1,1 miljoen mensen betreuren die dit jaar zijn overleden als gevolg van de ziekte. HIV infecteert nog steeds zesduizend mensen per dag, en AIDS blijft een belangrijke doodsoorzaak voor kinderen, adolescenten en vrouwen in Afrika.

De beweging tegen AIDS heeft ons allemaal geïnspireerd om de mensen te helpen die nog steeds geen hulp krijgen, en om ons ertoe te verplichten voor eens en voor altijd een einde te maken aan AIDS. Gelukkig hebben we de know-how, de middelen en – cruciaal – het politieke momentum om dit te doen; en tijdens de High-Level Meeting on Ending AIDS dit jaar hebben de lidstaten van de Verenigde Naties ambitieuze toezeggingen gedaan die ons op een snel spoor naar de verwezenlijking van onze doelstellingen hebben gezet.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/UInFwdBnl