Checking soil quality Peter Parks/Getty Images

Bodemwetenschap voor een hongerige planeet

AUBURN, ALABAMA – Volgens de Verenigde Naties zal de menselijke bevolking op aarde rond 2050 bijna tien miljoen mensen tellen, een drempel die veel van 's werelds meest belangrijke systemen, met name de landbouw, onder druk zal zetten. Hoe kunnen de boeren – waaronder de arme boeren in de ontwikkelingslanden – de voedselproductiviteit verhogen om in de toenemende vraag naar voedsel te kunnen voorzien?

Het efficiënt voeden van de wereld zal niet eenvoudig zijn; moeilijk in concrete bedragen uit te drukken factoren als klimaatverandering, gewelddadige conflicten en de beperkte verkrijgbaarheid van vers water zullen dit nog verder bemoeilijken. Nieuwe agrarische technieken die gebruik maken van data en drones, om de gezondheid van voedselgewassen in de gaten te houden, zullen zeker helpen. Maar een van de beste methoden om oogsten duurzaam te vergroten zal moeten komen van het beter benutten van dat wat al in de grond zit.

Van nature voorkomende microben in de bodem helpen de gezondheid van gewassen te bevorderen en de plantproductie te verbeteren. Maar slecht grondbeheer kan leiden tot een verlies aan microbiële inhoud. Door uitgeputte gronden opnieuw te voorzien van weldadige organismen kan de agrarische productiviteit worden verhoogd, zonder afhankelijk te zijn van dure inputs als kunstmest en pesticiden. Daardoor kan een bijdrage worden geleverd aan de oplossing voor de ontzagwekkende uitdaging om een groeiende wereldbevolking te voeden terwijl het milieu moet worden ontzien.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/SRBfnpgnl