uganda microcredit Godong/UIG via Getty Images

Afrika's filantropische potentieel

LOMÉ – Het is nu ruim drie jaar geleden dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de 2030 Agenda for Sustainable Development (2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling) heeft aangenomen. Toch blijft het geld dat nodig is voor het verwezenlijken van de Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG's) uit de Agenda moeilijk te vinden. In feite is nog niet de helft van de $6 bln aan jaarlijkse financiering die nodig is zelfs maar toegezegd.

Maar hoewel het gebrek aan mondiale financiering beschouwd kan worden als een tragedie voor het Mondiale Zuiden, vertegenwoordigt het voor Afrika feitelijk een enorme kans.

De ontwikkeling van Afrika is lange tijd gesteund met buitenlandse hulp. Maar de Afrikanen zijn steeds beter in staat om in hun eigen oplossingen te investeren. In 2025 kunnen de Afrikaanse uitgaven van de huishoudens en bedrijven de $5,6 bln bereiken, en Deloitte schat dat in 2030 een half miljard Afrikanen een besteedbaar inkomen zullen hebben. Als iedere Afrikaan die zich dat kan veroorloven een dollar per maand zou bijdragen aan het bijeenbrengen van onze eigen middelen, zouden de voordelen enorm zijn.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/JdPqfAanl