IMF Uganda president Handout/Handout

Afrika’s industrialiseringsdecennium

WENEN – In de hedendaagse, onderling afhankelijke wereldeconomie blijft Afrika een zwakke schakel. Als de wereld de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen wil verwezenlijken, en op die manier de 2030 Agenda for Sustainable Development van de VN wil voltooien, moet zij Afrika helpen zijn ontwikkeling te versnellen, door snelle en verantwoordelijke industrialisering te bevorderen.

Afrika is geenszins voorbestemd om achterop te blijven bij de rest van de wereldeconomie. Integendeel, het continent kan met gemak een mondiaal economisch powerhouse worden – en dat ook nog eens binnen het komende decennium. Maar om zijn economische potentieel te verwezenlijken moet Afrika industrialiseren.

Het belang hiervan is herhaaldelijk benadrukt op recente internationale fora, zoals de Sixth Tokyo International Conference on African Development (TICAD VI) van augustus vorig jaar, en de G20-top in Hangzhou, China, de maand daarna. Voor het eerst heeft de G20 de industrialisering van Afrika – en van alle Minst Ontwikkelde Landen – op zijn agenda gezet. Ook de Agenda 2063 van de Afrikaanse Unie steunt dit streven.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/QtD6ps9nl