Ethiopia ALBERT GONZALEZ FARRAN/AFP/Getty Images

Dit moet het decennium van Afrika worden

WENEN – Sinds 2000 heeft Afrika een indrukwekkende economische groei doorgemaakt, grotendeels dankzij ontwikkelingshulp en een aanhoudende grondstoffenhausse. Alhoewel het continent een grote diversiteit qua socio-economische trajecten kent maskeren de groeicijfers over het algemeen een onderliggend gebrek aan structurele hervormingen.

Veel Afrikaanse landen hebben de transformatie die voor sociaal inclusieve en duurzame ecologische ontwikkeling op lange termijn nodig is – industrialisatie – nog niet doorgemaakt. Overal waar zich industrialisatie heeft voorgedaan heeft deze de economische diversificatie blijvend verbeterd en geholpen de voorwaarden voor concurrerende groei en ontwikkeling te voeden, versterken, en in stand te houden.

De afgelopen decennia hebben sommige ontwikkelingslanden – hoofdzakelijk in Azië – weten te industrialiseren. Maar Afrikaanse landen is dit ondanks herhaalde pogingen niet gelukt. In 2014 bedroeg de toegevoegde waarde van Azië en de Pacifische regio aan de mondiale productie 44,6%, waar die van Afrika slechts 1,6% was. Met Zuid-Afrika als enige industrieland is Sub-Sahara-Afrika de minst geïndustrialiseerde regio ter wereld.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/9qCktZE/nl;

Handpicked to read next