Africa Water Anadolu Agency/Getty Images

Het aanpakken van Afrika’s waterproblematiek

ABIDJAN – Water is essentieel voor het leven, en toch is het in veel delen van de wereld een schaars goed. Als gevolg van de klimaatverandering ervaart Afrika de zwaarste droogte sinds 1945, vooral in Zuid-Soedan, Somalië, Ethiopië en Noord-Nigeria.

Deze kwetsbare regio's hebben nu behoefte aan steun van de wereldgemeenschap. We moeten veerkrachtige systemen bouwen om voor iedereen de toegang tot drinkwater te kunnen garanderen, en de levering van water en sanitaire voorzieningen te verbeteren in Afrika's snelgroeiende stedelijke gebieden.

We moeten beginnen het vermogen van Afrika uit te breiden om afvalwater te hergebruiken. Dankzij investeringen en het juiste management kan afvalwater voor veel Afrikanen een duurzame bron van welvaart worden, met extra voordelen voor de menselijke gezondheid,  de landbouwproductiviteit en de ecologische duurzaamheid.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/9BQuxIz/nl;