chopera2_YASUYOSHI CHIBAAFP via Getty Images_coronavirusafricakenya Yasuyoshi Chiba/AFP via Getty Images

Kan Afrika COVID-19 aan?

DURBAN – Nog geen vijf maanden na het eerste gedocumenteerde geval van een besmetting met het coronavirus COVID-19 zijn er nu wereldwijd ruim 340.000 infecties en bijna 15.000 dodelijke slachtoffers. Deze pandemie verwoest samenlevingen en economieën over de hele wereld, maar vooral Afrika staat bijzonder ernstige en langdurige schade te wachten.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Afrika nog niet zo erg lijdt als velen hadden verwacht – althans, tot nu toe niet. Hoewel het aantal getroffen landen op het continent naar 43 is gestegen, lijkt het virus zich hier niet zo snel te verspreiden als elders.

Sommige wetenschappers denken dat dit deels aan het klimaat zou kunnen liggen. Uit één onderzoek bleek dat het COVID-19-virus wellicht minder stabiel is bij hogere temperaturen, en dat de optimale temperatuur voor besmetting waarschijnlijk rond de 8,72°C schommelt. In de meeste Afrikaanse landen komt de temperatuur zelden onder de 15°C. Dit betekent niet dat het COVID-19-virus in warmere klimaten niet kan worden overgebracht, maar wel dat het daar misschien makkelijker is om het onder controle te brengen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/NKJRLS7nl