coulibaly8_IAN LANGSDONAFP via Getty Images_G7FranceGermanyAfrica Ian Langsdon/AFP via Getty Images

Er is meer geld nodig voor de financiering van de Afrikaanse respons op COVID-19

WASHINGTON, DC – Nu de zomer bijna is afgelopen, ligt er een nieuwe golf van COVID-19-besmettingen op de loer. Terwijl het aantal besmettingen onder controle blijft in Cambodja, Denemarken, Mauritius en Marokko, neemt het toe in Ethiopië en delen van de Verenigde Staten. In Frankrijk, Kenia en Spanje is het aantal besmettingen zó scherp gestegen dat nieuwe lockdowns dreigen. In Brazilië en Zuid-Afrika moet de piek misschien nog komen.

Weinig landen zijn voorbereid op de onheilspellende herfst die voor ons ligt. Dit geldt vooral voor Afrika, waar de volksgezondheids- en economische respons bij lange na niet voldoende is afgestemd op de omvang van de COVID-19-crisis.

Tot nu toe heeft Afrika ruim 1,2 miljoen COVID-19-besmettingen gemeld, en ruim 30.000 sterfgevallen. Maar slechts twaalf van de 54 Afrikaanse landen hebben meer dan 10 procent van hun bevolking getest. En terwijl de doorgifte van de ziekte binnen gemeenschappen toeneemt, blijven de inspanningen om contacten op te sporen aarzelend. Toch kosten lockdowns het continent ruim 65 miljard dollar per maand. Het Internationale Monetaire Fonds verwacht nu dat de economische activiteit in het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika dit jaar met 3,2 procent zal krimpen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/HmEn46lnl