mw447c.jpg Matt Wuerker

Op weg naar een wereld die goed is beschermd tegen infectieziekten

ABU DHABI/NEW YORK – Voor een kind duurt het maar even (en kost het misschien een paar tranen) om te worden ingeënt. Maar zulke momenten zijn van cruciaal belang om kinderen een gezonde start in het leven te geven, en om voor vooruitgang te zorgen in de mondiale gezondheidszorg en op het terrein van de ontwikkelingsdoelen.

Samen met Mohamed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi, hechten we groot belang aan de eerste wereldtop in Abu Dhabi deze week, die zich ten doel stelt te verzekeren dat alle kinderen toegang hebben tot de volledige voordelen van vaccins.

Vaccins beschermen mensen een leven lang. Ze zijn een paar van de meest kosteneffectieve investeringen die we kunnen doen om onze wereld te verbeteren. Vaccins hebben de pokken uitgeroeid, polio op de rand van de uitroeiing gebracht, en miljoenen kinderen behoed voor de mazelen, difterie, tetanus en andere dodelijke en verlammende ziekten. Grotendeels dankzij de kracht van geneesmiddelen is het aantal kinderen dat sterft vóór het vijfde levensjaar gedaald van 20 miljoen in 1960 naar 6,9 miljoen in 2011, ondanks een grote stijging van de wereldbevolking.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/biN89nvnl