sa1564.jpg Steve Ansul

Een vredesagenda voor de mondiale ontwikkeling

MONROVIA, LIBERIA – Deze week komen de 27 leden van het High-level Panel of Eminent Persons on the Post-2015 Development Agenda bijeen in Monrovia, Liberia, om secretaris-generaal Ban Ki-moon te adviseren. Tijdens deze bijeenkomst zal het Panel een “stoutmoedige, maar praktische” visie ontvouwen voor gezamenlijke actie op het gebied van de duurzame ontwikkeling.

Terwijl deze discussies – onder het gastvrouwschap van de Liberiaanse president en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede Ellen Johnson Sirleaf, de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono en de Britse premier David Cameron – plaatsvinden, worden de nabijgelegen Sahel en het Grote Meren-gebied nog steeds geplaagd door geweld en conflicten. In veel Afrikaanse landen (om maar te zwijgen van Syrië en elders) is sprake van grootschalige ontheemding en onbeschrijfelijk menselijk leed, waardoor de ongekende economische vooruitgang van het continent van de afgelopen tien jaar ongedaan gemaakt dreigt te worden.

Het Panel (waarvan ik deel uitmaak) moet de kans grijpen die deze bijeenkomst biedt om bij te dragen aan een mondiale ontwikkelingsagenda die de vicieuze cirkel van armoede en conflicten doorbreekt, waardoor de economische activiteit wordt gesmoord en het menselijk welzijn wordt ondermijnd.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/l9YWuodnl