us presidential debate podiums Visions of America/UIG via Getty Images

De race om Trump te mogen uitdagen

STANFORD – Nu het eerste debat tussen de Democratische kandidaten nog maar vier maanden op zich zal laten wachten, is de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 vroeg begonnen. Deze verkiezingen zullen enorm veel gevolgen hebben voor de Verenigde Staten, de bondgenoten en de tegenstrevers van het land, de handelspartners en de wereldeconomie. Het Amerikaanse beleid op het gebied van de handel, energie, ondernemingsbelasting, schulden, defensie, klimaatverandering en nog veel meer staat op het spel.

Het is nog veel te vroeg om te voorspellen wie de uiteindelijke Democratische genomineerde gaat worden, laat staan om te zeggen of hij of zij in 2020 het presidentschap zal kunnen veroveren. Maar nu er al twaalf kandidaten in de race zijn, is het duidelijk dat de Democraten denken dat president Donald Trump bijzonder kwetsbaar is (zijn populariteit schommelt momenteel rond de 44%). Een vroege analyse van het Democratische veld is daarom relevant.

De aandacht heeft zich tot nu toe op de senatoren geconcentreerd: Kamala Harris (Californië), Cory Booker (New Jersey), Kirsten Gillibrand (New York), Elizabeth Warren (Massachusetts), Amy Klobuchar (Minnesota) en Bernie Sanders (Vermont). De vroegere vice-president Joe Biden zal zich naar verwachting in de strijd mengen; volgens de eerste peilingen staat hij op de eerste plaats, en Sanders op de tweede. Michael Bloomberg, de miljardair en voormalige burgemeester van New York, senator Sherrod Brown (Ohio) en media-sensatie Beto O’Rourke zouden zich ook kandidaat kunnen stellen.

https://prosyn.org/vVflWVhnl